Welke beslissing is er genomen tijdens het evaluatiegesprek over het vervolg?

Gaat uw naaste terug naar huis, of gaat er gezocht worden naar een vaste woonplek in de zorg? Kies het scenario dat het beste bij de situatie van uw naaste past en lees wat u tijdens de vervolgstappen kunt verwachten.

Uw naaste gaat terug naar huis

Wanneer uw naaste goed hersteld is en op een veilige manier weer thuis zou kunnen wonen, wordt er samen met het Behandelteam gekeken wat er nodig is om dit goed te faciliteren. Klik op de knop om te lezen hoe u zich kunt voorbereiden op het terugkeren naar huis.

Uw naaste gaat naar een nieuwe woonplek met zorg

Wanneer uw naaste niet in staat is om zelfstandig terug naar huis te kunnen, kijken we naar een vaste woonplek in de zorg. In de volgende stappen leest u hoe u samen met het Behandelteam een passende vaste woonplek kunt regelen. Klik op de onderstaande knop om meer te leren over de volgende stappen.

Behandelteam

Naast het Zorgteam heeft uw naaste ook een behandelteam om zich heen. De medische eindverantwoordelijkheid van dit team ligt bij de specialist ouderengeneeskunde of de Huisarts .

Een huisarts is een gespecialiseerde arts in de buurt die het eerste aanspreekpunt is voor mensen thuis met problemen met hun gezondheid in de ruimste zin.

Zowel op de revalidatie- en herstel-afdeling als binnen een vaste woonplek met zorg wordt een verzorgende of verpleegkundige toegewezen als eerste aanspreekpunt. Andere termen die hiervoor gebruikt worden zijn eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) of contactverzorgende.

 

Daarnaast bestaat het zorgteam uit verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, leerlingen, activiteitenbegeleiders, voedingsassistenten, huishoudelijk medewerkers en vrijwilligers. Ook heeft het zorgteam een leidinggevende die men bij vragen en/of klachten kan benaderen.